Answered question

Loosing internet connection every day around 10h00 am, why?

Every day around 10h30 we loose internet connection for 5-10minutes. This is annoying. Restarting the modem doesn’t fixed the issue. I unplugged the power for 30sec then back in. Not helping. Later internet is back. Next day same problem. It’s clearly outside our house. Ping to google.com fails.
This is a recurring problem. Please advise

Patrick
Patrick

Patrick

User level
Level
0
1 / 100
point

Patrick,
Please, try a factory reset of your modem.
With a sharp object, hold on 35,40 seconds the reset button back in the center of the modem and released it after.
Wait 2,3 minutes to see coming back the lights of the modem.
If your computer is directly connected to your modem by an ethernet câble, you'll see on the screen: Easy connect.
Types twice the factory password code located back of the modem.
Your internet connexion is supposed to be 100% functionnal.
Reconnect all your devices on your internet wi-fi network with the same factory password.
If you still need more technical help, please, contact the Fizz customer by chat:
https://fizz.ca/en/faq/my-device-cannot-connect-wi-fi-how...

Did you find this useful ?

No (0)

Yes (0)

0% of users found this answer useful

Other answers

MTeasdale
MTeasdale

MTeasdale

User level
Level
1
545 / 750
points

You'll have to contact support via chat for that one. We are just users like you here.

Dominic
Dominic

Dominic

User level
Level
3
4741 / 5000
points

Try doing a hard reset (button at the back). It that doesn't help, contact chat support.

Are you sure yoou dont change the setting, on the modem, to do this ? If you are not sure you can do and hard reset like said but you can too check your setting and check if you have See : https://fizz.ca/en/wi-fi-technologies . Have a nice day :)

cristi
cristi

cristi

User level
Level
2
1852 / 2000
points

Maybe power issues? I have my own UPS for modem. Just an idea. GL

Joe
Joe

Joe

User level
Level
0
11 / 100
points

Had the same problem at 10 pm every night a couple years ago.
Found out my ethernet cable for my Xbox One was the problem. It was trying to update (I guess). Switched cable and the problem was solved.
I would try to unplug every cable from modem and see If it still appends and then reconnect one at a time.

Good luck !

Linkin
Linkin

Linkin

User level
Level
1
721 / 750
points

That’s a real issue you should contact the technical support team.

Mathieu
Mathieu

Mathieu

User level
Level
1
543 / 750
points

As other mentionned doing a modem factory reset would clear from all configuration. I think the router as a schedule option, perhaps it's activated with a weird schedule (ie. no internet from 10h30 to 10h45)