Answered question

Google home speakers

Hi all, switched to fizz yesterday and spent nearly 5 hours since the to try and make my Google's speakers working. I tried dissableing the steering band and also the ATF. I did reset all of my speakers and my chromecast. But I still can't get to work them as a group and sometimes and can't even cast to them via the YouTube app.. Any other test I should do ?

Jérôme
Jérôme

Jérôme

User level
Level
0
25 / 100
points
MT
MT

MT

User level
Level
3
2225 / 5000
points

You can try with your own router if you have one.

Did you find this useful ?

No (0)

Yes (0)

0% of users found this answer useful

Other answers

Now that you have disabled band steering, are all of the devices on the same network? Do they all have good connectivity to the network? Might be interference, you can try changing the channel for that network.

MichelP
MichelP

MichelP

User level
Level
4
5000 / 5000
points

Jérôme,
I have installed them via the application Google Home on my wi-fi network without problem.

Jérôme
Jérôme

Jérôme

User level
Level
0
25 / 100
points

Everything is on the 2.4... I even disabled the 5ghz

I came across this on Reddit (https://www.reddit.com/r/FizzMobile/comments/aviiz3/known...)

"There's no 2.4Ghz antenna on the front of the modem, only 5Ghz, the other 3 sides have both antennas, so one may want to point the rear of the modem/router towards where they want the most coverage, might help with antenna diversity."

That's a little strange.

Jérôme
Jérôme

Jérôme

User level
Level
0
25 / 100
points

Hi guys, wanted to let you know that I moved my fizz modem/router closer to the Google speakers I have and now it seems to work properly (for an hour now). Please note that I'm using the original wifi setting band steering and ATF are on! Thanks all for your help!