Answered question

NAS device linked but doesn't connect?

When I plug a WD My Cloud hard drive to an ethernet port of the CODA-4680, the device is linked (lights on, on the ports) and shows as Linked (1000M, Duplex Full) on the Advanced admin page.
But, the device never shows up on the "Connected Devices" and is not reachable in any way.

Benoit
Benoit

Benoit

User level
Level
0
1 / 100
point

Hi Benoit

The Fizz modem has one USB 3.0 host, supporting Network Attached Storage (NAS) functionality.

Use this port to plug in USB flash disks for mounting and sharing through the LAN interfaces via the Samba protocol (network neighborhood).

The CODA-4x8x modem supports the following Windows file systems:

FAT16
FAT32
.
NOTE: USB devices must not drain more than 500mA from the USB port. USB devices requiring
more than 500mA should be provided with their own power source(s).

Also check the modem settings
Admin >> USB Storage >> Shared Status is Enabled

You can find the modem user guide here: https://dimelo-answers-production.s3-eu-west-1.amazonaws....

Did you find this useful ?

No (0)

Yes (0)

0% of users found this answer useful

Other answers

Mike
Mike

Mike

User level
Level
4
5000 / 5000
points

Hi Benoit

My previous post is in moderation :(

Check under the modem WEB configuration the IP assigned to the WD Cloud

Connect to the WD web interface to check his configuration.

You can also connect to the shared folders directly.

In the search box in the Windows taskbar, enter two backslashes followed by the IP address of the computer with the shares you want to access (for example \\192.168.0.38) click enter.